Dry Needling

dry-needlingDry Needling is een ”evidence based” therapievorm gericht op het snel de-activeren van pijnlijke triggerpoints in Myofaciale Pijn Syndromen (MPS). Het effect van Dry Needling is, dat het aanprikken van pijnlijke Myofaciale Triggerpoint (MTrP) een Local Twitch Respons (LTR) geeft, een lokale spierreactie of schok in de spier, direct gevolgd door een ontspanning in die spier.

 

Direct resultaat
Het opwekken van een LTR is het doel van de behandeling, waarmee de vicieuse cirkel van spanning en pijn als reflex wordt doorbroken. Daardoor is een pijnlijke beperking door de spierpijn direct opgeheven en kan de spier de normale functie weer aan, zowel in rek als in kracht.
Bij het actief aanprikken van een triggerpoint vindt de reactie direct en reflectoir plaats. Meestal geven mensen aan dat de typische uitstraling van pijn even wordt gevoeld en is de beweeguitslag direct verbeterd. Soms is er een korte periode van nawerking. Dit duurt hooguit 2 dagen en vervolgens is de spierfunctie beter dan voorheen.